Welkom, startende leerkracht!

Na je afstuderen begin je met werken in het onderwijs. Vaak heb je in een eindstage al de eindverantwoordelijkheid gehad over een klas, maar toch komt er in de eerste jaren na je opleiding veel op je af. Een goede begeleiding zorgt voor een fijne start van je carrière. Die begeleiding vindt vaak plaats in de school zelf. Je wordt gekoppeld aan een collega die je wegwijs maakt in de school en uitleg geeft over methodes en vaste afspraken.

Coaching
Naast de hulp die je krijgt vanuit de school, bieden we ook ondersteuning vanuit het bestuur. Bij BOOR organiseren we coaching voor alle startende leraren. Deze coaching staat los van de cyclus op jouw school en draait volledig om jou. Jij stelt je eigen vragen en jij bepaalt waar je je in wilt ontwikkelen. Er is geen beoordeling of terugkoppeling naar leidinggevenden. Hiermee willen we bereiken dat jij deze coaching ervaart als positief en inspirerend. De coach komt ook een keer lesgeven aan jouw klas. Jij geeft voor deze les aan wat je wilt zien van jouw coach. Een uniek onderdeel van de begeleiding!

Inspiratiesessies
Naast de coaching in de klas organiseren we bij BOOR zo'n 30 inspiratiesessies per schooljaar. Denk hierbij aan sessie over oudergesprekken, een effectieve rekeninstructie, werkdruk of stimuleren van leesplezier. Tijdens deze sessies komen alle starters samen, delen we onze kennis en ervaringen en krijg je praktische tips waar je direct mee aan de slag kan in je eigen klas. En wil je naast deze begeleiding van de coach meer gesprekken of contact? Dan kan dat natuurlijk altijd!

Ik hoop je snel te ontmoeten bij BOOR!
Met vriendelijke groet,

Renée van Eijk, coach startende leraren 

Startende leerkracht, meester Bas: "De begeleiding in mijn tijd als startende leerkracht binnen Stichting BOOR heb ik als prettig ervaren. Mijn coach stapte binnen tijdens mijn eerste jaar voor mijn 'echte, eigen klas'. Ze kwam kijken tijdens een les en ging vervolgens met mij in gesprek. Ze luisterde goed. Hierdoor merkte ik dat zij echt inspeelde op hetgeen ik op dat moment nodig had. Ze liet mij voorbeelden zien en gaf me praktijkgerichte tips en een veilig gevoel.

Helaas is de drie jaar als startende leerkracht voorbij. Laatst worstelde ik met een hulpvraag en de deur staat nog steeds voor me open!

Bedankt voor de coaching, de inspiratiesessies en de extra verbinding tussen collega's die dit tot stand brengt binnen Stichting BOOR

Heb jij net je onderwijsbevoegdheid gehaald en wil je graag aan de slag bij een van onze scholen?
Dan vind je hier jouw baan als startende leerkracht! 

Ben je geïnteresseerd in een baan bij BOOR, maar moet je eerst je onderwijsbevoegdheid nog behalen?

Kijk dan eens bij de pagina over zij-intromers.