Startende leerkrachten

Afgestudeerd? Dan is het tijd om te gaan werken in het onderwijs.

Vaak heb je in je LiO-stage al de (eind)verantwoordelijkheid gehad over een klas, maar toch komt er in de eerste jaren na je opleiding veel op je af. Een goede begeleiding zorgt voor een fijne start van je carrière. Die begeleiding vindt vaak plaats in de school zelf. Je wordt gekoppeld aan een collega die je wegwijs maakt in de school en uitleg geeft over methodes en vaste afspraken.

Montessorionderwijs en daltononderwijs

Bij BOOR kun je op verschillende manieren als leerkracht starten. Zo is er keuze uit zo’n 75 verschillende BOOR-scholen, gericht op of speciaal of regulier onderwijs. Daarnaast wordt lesgegeven aan de hand van verschillende onderwijsvormen zoals montessorionderwijs en daltononderwijs. Wil je dichtbij huis aan het werk? Of pak jij die rol van juf of meester op een school in Rotterdam-Zuid die van groot belang is? En geef jij liever les aan de onderbouw, middenbouw of bovenbouw? Het is allemaal mogelijk bij BOOR.

Coaching

Naast de hulp die je krijgt vanuit de school, bieden we ook ondersteuning vanuit het bestuur. Bij BOOR organiseren we coaching voor alle startende leraren. Deze coaching staat los van de cyclus op jouw school en draait volledig om jou. Jij stelt je eigen vragen en jij bepaalt waar je je in wilt ontwikkelen. Er is geen beoordeling of terugkoppeling naar leidinggevenden. Hiermee willen we bereiken dat jij deze coaching ervaart als positief en inspirerend. De coach kan bijvoorbeeld ook een keer lesgeven aan jouw klas. Jij geeft voor deze les aan wat je wilt zien van jouw coach. Een uniek onderdeel van de begeleiding!

Inspiratiesessies

Naast de coaching in de klas organiseren we bij BOOR zo’n vijftien inspiratiesessies per schooljaar. Denk hierbij aan sessies over oudergesprekken, een effectieve rekeninstructie, werkdruk of stimuleren van leesplezier. Tijdens deze sessies komen alle starters samen, delen we onze kennis en ervaringen en krijg je praktische tips waar je direct mee aan de slag kan in je eigen klas. En wil je naast deze begeleiding van de coach meer gesprekken of contact? Dan kan dat natuurlijk altijd!

Startende leerkrachten

Verder leren LiO-eindstages

LIO-stage

Stage bij boor? Van harte welkom!

  • Regio Rotterdam
  • Rotterdam
  • 0.6 fte
Bekijk vacature