"Ik vind het heerlijk om mijn eigen toko te hebben. Ik houd er van om achter de schermen alles tot in de puntjes te regelen."

Jackie van der Gaag / Management assistent Wolfert Lyceum / Bergschenhoek

Jackie van der Gaag fietst vijf dagen per week naar het Wolfert Lyceum. Ze is management assistent op de voortgezet onderwijsschool in Bergschenhoek. Twaalf jaar geleden, toen het enorme gebouw spiksplinternieuw was en de deuren opende voor leerlingen, startte zij haar carrière in het onderwijs. Ze heeft de school, het team en ook zichzelf zien groeien.

Jackie van der Gaag

Een veelzijdige functie

Wolfert Lyceum

Ze weet het nog als de dag van gisteren: haar sollicitatie bij Wolfert Lyceum. Het is locatiedirecteur Peter Wind die haar heeft aangenomen. Inmiddels zijn er twaalf jaren verstreken en heeft Jackie een bijzonder veelzijdige functie. Ze is nog steeds de management assistent van Peter, maar daarnaast doet ze nog heel veel meer. Zo regelt ze de personeelsadministratie en organiseert ze alle communicatie. Ze maakt de interne nieuwsbrief, houdt de website actueel en schrijft voor allerlei uitingen. Daarnaast draagt ze ook haar steentje bij aan projecten en schoolreizen. Al deze werkzaamheden, om gek van te worden? Jackie niet. Zij wil niets liever zo vertelt ze: “Ik vind het heerlijk om mijn eigen toko te hebben. Ik houd er van om achter de schermen alles tot in de puntjes te regelen. En dankzij mijn functie heb ik veel contact met collega’s en leerlingen. Dat blijft leuk.”

"Het Wolfert Lyceum is een echte daltonschool."

Wolfert Lyceum

Wolfert Lyceum biedt jou persoonlijke groei binnen duidelijke kaders. Wij bieden je goede begeleiding, maatwerk en een heldere structuur. Zo zorgen we er samen voor dat jij steeds meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid aankunt.

We bekijken hierbij goed waar jij aan toe bent en leren jou uit te zoeken wat voor jou het beste werkt om successen te behalen op school. Daar groeit jouw zelfvertrouwen van.

In de bus naar Hoek van Holland

En dat is maar goed ook want op het Wolfert Lyceum werken vandaag de dag zo’n 120 collega’s. Samen bieden ze daltononderwijs aan ruim 1100 gymnasium, vwo en havo leerlingen. Aan het begin van dit schooljaar stapten de collega’s in de bus naar Hoek van Holland. Het was, sinds lange tijd, weer mogelijk om een personeelsdag te organiseren. “Buiten, op het strand, gingen we in groepjes uiteen voor allerlei activiteiten. De ene collega koos voor zandkastelen bouwen, de ander voor vliegeren. Ook cocktails maken kon, er was voor ieder wat wils. Dat was ontzettend leuk. Het is fijn om op deze manier weer met collega’s te kunnen optrekken.”

Vier P's

Inmiddels is het schooljaar in volle gang. Het rumoer van collega’s en leerlingen is volop aanwezig in gangen en lokalen. Ook Jackie zit er na een welverdiende vakantie weer helemaal in. Het opstarten is altijd even pittig, want alles komt op één moment samen. Toch geniet Jackie ook van die gekte. Ze is graag bezig haar werk die ze onderverdeelt in vier p’s. Peter, personeel, pr en projecten vatten haar werk goed samen.

Gouden tip

Op woensdagmiddag is de management assistent vrij. Ze laat de boel de boel en trekt de schooldeur achter zich dicht. “Het is mijn middag. Ik ga naar de sportschool, ik skate of ga er op uit met de hond.” Dankzij het sporten én buiten zijn houdt ze haar hoofd koel en blijft de week voor haar perfect in balans. Ook humor draagt daar een steentje aan bij. Jackie houdt van grapjes. Zonder grap geen goede dag. Haar gouden tip is dan ook: Blijf samen lachen!