Werken en leren (mbo)

Of je nu wel of niet al bij BOOR werkt, je kunt met jouw mbo-opleiding (gerelateerd aan het onderwijs) doorgroeien naar leerkracht basisonderwijs.

Ben je al werkzaam bij Stichting BOOR als onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner en wil jij doorgroeien naar leerkracht basisonderwijs? Goed nieuws. BOOR biedt interne medewerkers mooie opleidingstrajecten waarmee zij zich binnen de school verder ontwikkelen.

Werk je niet bij BOOR, maar heb jij al wel een mbo-opleiding gerelateerd aan onderwijs op zak en wil jij leerkracht worden? Dan is de eerste stap een werkplek zoeken als onderwijsassistent op een BOOR-school. Wanneer je daar eenmaal werkt, kun je jouw droom waarmaken en een interne opleiding (pabo) volgen.

Opstroom

Onze interne opleiding tot leerkracht heet Opstroom. Binnen BOOR werken veel getalenteerde onderwijsassistenten die graag leerkrachtondersteuner of leerkracht willen worden. BOOR heeft samen met de hogescholen in de regio trajecten ontwikkeld om op een passende manier de opleiding te doorlopen. Je wordt goed voorbereid op het starten met de opleiding en tijdens de opleiding krijg je intensieve begeleiding vanuit BOOR. Het opleidingstraject duurt ongeveer vier jaar.

Wil jij je goed voorbereiden op de toelatingstoetsen van de pabo en de toetsing in het eerste jaar van inschrijving op de pabo? Bekijk hier studiematerialen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.

Meer weten over Opstroom?

Mail dan naar boorleert@stichtingboor.nl.

 

Overstappen naar het onderwijs

Zij-instroom (hbo) Werken en leren (mbo)