“Mijn tip voor volgende kandidaten is: houd je doel voor ogen! Wanneer je gedreven bent en genoeg motivatie hebt is het zeker te doen. "

Ginno Rehling / Leerkracht SO De Piloot – Internaliserend / Rotterdam

Ginno Rehling

Binnen 3 jaar een pabo diploma op zak

Binnen 3 jaar een pabo diploma op zak

Ginno Rehling heeft als eerste leerling van BOOR het opstroomtraject pabo afgerond. Hij is nu bevoegd leerkracht. Ginno vertelt over zijn ervaringen met het traject.

“Ik heb het traject heel positief ervaren. Ik ben gestart met het EVC traject in juni 2020. De vrijheid om zelfstandig de studie uit te voeren, heeft mij heel goed gedaan. Het was soms lastig, omdat je de motivatie bij jezelf moet vinden, maar als je dat eenmaal te pakken hebt, is het top! Je kunt geheel zelfstandig bepalen wanneer je wat gaat doen en je kunt je eigen tijden inplannen. Doordat ik al werkzaam was in het onderwijs heb ik opdrachten en materie uit de studie direct kunnen toepassen in de praktijk. Door de nodige ervaring op de werkvloer, is veel leerstof makkelijker te verwerken en kun je modules sneller afronden.”

Struikelblok

“Mijn grootste struikelblok was de communicatie met verschillende partijen. De school, de werkgever, docenten. Er zijn veel mensen betrokken bij het doorlopen van een opstroomtraject. Dit heeft bij mij voor vertraging gezorgd. Zo werd er door de ene partij iets anders gezegd dan door de andere partij, waardoor er onduidelijkheid ontstond. Zo heb ik vrijstellingen gekregen, die later werden ingetrokken. Dat zijn wel flinke tegenslagen. Opeens toch toetsen of contactdagen moeten doen, terwijl eerder werd gezegd van niet.”

Doel voor ogen

“Mijn tip voor de volgende kandidaten is: houd je doel voor ogen! Soms ga je echt beren op je pad krijgen, maar als je doel duidelijk is gaat het zeker lukken. Ik zou de studie deels aanbevelen. Wanneer je zelf gedreven bent en genoeg motivatie hebt is het zeker te doen. Echter wanneer je toch moeite hebt met plannen en jezelf motiveren is de opleiding lastiger te volbrengen. De wil om te starten is een eerste stap. Als die eenmaal gezet is, kan het alleen maar beter gaan. Ik ben echt blij dat ik die stap gezet heb. Een studie oppakken als je al werkt is een uitdaging. Maar als je iets wilt, dan kan je het ook!

Groeien

“Mijn verwachtingen zijn nu anders dan wat ik enkele maanden terug voor ogen had. Mijn ambitie was om een paar jaar voor de klas te gaan en dan verder groeien. Mij is de kans aangereikt om aankomend jaar al te ontwikkelen als Intern begeleider op mijn huidige werkplek basisschool de Piloot. Dat gooit verwachtingen door elkaar. Maar ik ben heel blij dat mij deze kans is gegeven en zal deze kans (net als mijn opleiding) met beide handen aangrijpen. Een mooie uitdaging om mijzelf en de school te laten groeien.